Wat heeft de directe omgeving van onze vakantievilla te bieden?

Het noorden van Bali is absoluut niet toeristisch. Dus als u van uitgaan en veel drukte houdt is het niet verstandig om onze villa te huren. U kunt dan beter iets boeken in Kuta of Sanur in het zuiden van Bali.

Bij ons vindt u nog veel rust en wordt u elke dag verrast door de lokale bevolking met zijn ceremonieën, allerlei gebruiken en manier van leven. 95 % Van de bevolking is Hindoe en als u meer wilt weten over deze godsdienst zult u in onze omgeving zeker niet teleurgesteld worden.

Wat is er zoal in de buurt van onze villa te doen en te bezoeken?

Onze vakantievilla staat direct aan zee, dus behalve zwemmen in ons prive zwembad kunt U ook heerlijk in zee zwemmen. Ook snorkelen, zelfs duiken kunt U direct vanaf ons vakantiehuis. Verder hebben wij nog zoals eerder aangegeven een Balinees bootje met motor voor tochtjes langs de kust of om mee te gaan vissen.


Als U de weg over steekt aan de voorkant van het project loopt U na een paar minuten al de bergen in, dus wandelen (hiking) in de bergen met regelmatig prachtige vergezichten liggen als het ware voor de deur.

U kunt met Jos Ketut, onze chauffeur, werkelijk schitterende tochten maken met de motors / scooters door de bergen naar rijstvelden / watervallen / balinese bergdorpen adembenemende vergezichten enz. Dit moet U beslist doen als Uw lichamelijke conditie normaal is. De kosten voor de motors en fee voor Jos met hem af te spreken.

Bezoek ook de watervallen van Les op ongeveer een half uurtje van onze villa. Het laatste gedeelte moet U lopen (ongeveer 20 minuten) en neem een handdoek en plastic schoenen mee want natuurlijk moet U ook onder en achter de waterval gaan staan.

Vakantie Villa - Waterval Vakantie Villa - Waterval

Of de Gitgit watervallen op ongeveer 45 minuten rijden. Deze zijn wat toeristischer dan die bij Les, maar zeker ook een bezoek waard.

De dichtstbijzijnde grote stad, Singaraja, waar U ook het beste boodschappen kunt doen is een half uur rijden en is zeker een aantal keren een bezoek waard. Vooral de markt (pasar) is een belevenis op zich. Singaraja was vroeger het middelpunt en zelfs de hoofdstad van Bali. Eeuwenlang was Singaraja een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen uit geheel Zuidoost-Azië.

Dit verleden weerspiegelt zich nu nog in de vele gebedsplaatsen van verschillende godsdiensten. Zo vindt U in Singaraja naast hindoe-Balinese heiligdommen ook Chinese tempels, Islamitische moskeeën. Een historische bibliotheek Gedung Kirtya bezit een unieke schat: een collectie van ongeveer 3000 lontar-(palmblad)manuscripten en talrijke in het oud-Balinees beschreven metalen platen uit de 14e eeuw, waarop koninklijke wetten zijn vastgelegd.

In de omgeving tussen onze villa en Singaraja een aantal zeer belangrijke tempels zoals;

  • In Sangsit de Puri Beji die aan de rijstgodin Dewi Sri is gewijd.
  • In Sawan de Pura Dalem Jagaraga de onderwereldtempel met zijn grote overdaad aan ornamenten.
  • In Kubutambahan de Pura Meduwe Karang gewijd aan de “heer van de velden” met zijn zeer uitgebreide versieringen met beelden. Het bekendste reliëf in de tempel toont een Nederlandse fietser met een fiets met bloemen als wielen.

Iets voorbij Singaraja vindt U Lovina (het meest toeristische gedeelte van Noord Bali) en een zonsondergang bij het dolfijnen standbeeld moet U meegemaakt hebben. Redelijk wat restaurantjes en winkeltjes om rond te kijken. Een aantal duikscholen zult er ook vinden. Ook een must is het “dolphin watching”.

U moet dan wel vroeg op want om 06.00 uur kunt U dan een plaatsje boeken op een van de vele boten die dan op ongeveer 3 kilometer uit de kust op zoek gaan naar scholen dolfijnen. Met wat geluk ziet ook walvissen. Daarna even ontbijten en dan terug om te snorkelen en de vissen te voeren. Zij zijn zo gewend aan dit ritueel dat ze uit Uw hand eten!

Iets voorbij Lovina moet U zeker Banjar bezoeken met zijn natuurlijke warmwaterbronnen.

Wandel eens gewoon vanuit onze vakantie villa de weg op richting Bukti of Air Sanih en laat U verrassen door de vriendelijkheid en de spontane reacties van de lokale bevolking. Er zijn een aantal kleine restaurants in Air Sanih.

Ook is er in Air Sanih een openbare tennisbaan die tegen een kleine vergoeding door U is te gebruiken. Een aantal middagen per week speelt de lokale bevolking er ook en zien graag dat U meedoet met een partijtje dubbel of mix.

Tegenover de tennisbaan vindt U ook een uniek zoetwater zwembad. Uniek omdat dit zwembad vlak aan zee ligt en dus zeker een bezoek waard.

Voor de duikers onder U zijn Amed en Tulamben geen onbekende duikplaatsen op ongeveer 1 uur rijden. Zeker Tulamben met het wrak US Liberty op slecht 30 meter uit de kust op een diepte van 4 meter en aflopend. Uiteraard kent Bali langs de gehele kustlijn duikplaatsen en bedrijven die U kunnen assisteren.

Voor de golfers onder U is er in Bedugul op ongeveer 1 uur rijden een prachtige 18-holes golfbaan genaamd “Bali Handara Kosaido Golf and Country Club”. Deze baan behoort tot de top-5 banen in Azië en is prachtig gelegen tegen een bergwand op meer dan 1000 meter hoogte en ontworpen door de befaamde architect Peter Thompson.

Bel ook met de pro aldaar Komang Sujana om te checken of er geen toernooi is op de dag dat U wilt spelen, en wellicht met hem te spelen. Hij gaat graag mee om een rondje te spelen en hij kan U uiteraard ook les geven.

Er staat trouwens een complete set clubs (Wilson) in ons huis voor U ter beschikking.

Vakantie Villa - Golfbaan Bali Handara

Bedugul is zeker een plaats om te bezoeken. Een prachtige Pasar met vooral veel fruit en groente en souvenirs en aansluitend het Bratanmeer door de lokale bevolking “het heilige meer” genoemd. Half in dit meer vindt U ook de Pura Ulun Danu Tempel. Hier wordt Dewi Danu vereerd, de godin van meren en rivieren.

Vlak bij Bedugul in het plaatsje Candi Kuning vindt U een 130 ha grote botanische tuin, waar U een goede indruk kunt krijgen van de weelderige tropische bergflora. U vindt er talrijke wilde orchideeën, waaronder ook zeer zeldzame soorten.

Op de weg naar Bedugul op de top van de berg komt U langs kolonies met apen. Een ervaring op zich om ze te voeren want ze zijn gewend aan al die buitenlandse bezoekers.

Als laatste tip kunnen wij Kintamani aanbevelen op een uur rijden. Het gaat niet zozeer om het dorp Kintamani als wel om het fantastiche uitzicht op de nog steeds aktieve vulkaan Gunung Batur en de hoogste berg op Bali; Gunung Agung. Vanuit Kintamani rijdt U richting Ubud over de Tegalalang, een lange straat/weg waar enorm veel winkels zijn, en waar U heel veel leuke artikelen kunt kopen voor een zachte prijs.

Al deze uitstapjes in de buurt zijn bekend bij Jos de chauffeur dus hij kan U daar zonder problemen naar toe brengen. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten o.a. over de Sawah’s (rijstveldterrassen)

Vakantie Villa - Sawah's Vakantie Villa - Sawah's

Let op dat bij vele bezoeken aan tempels e.d. een sarong verplicht is, ook voor mannen en kinderen, dus koop deze en neem die op Uw dagtripjes mee of huur ze ter plaatse bij de tempel.

Vakantie Villa - Tempel

In onze vakantievilla vindt U nog een aantal reisboeken over Bali met nog honderden andere tips om Bali te verkennen.