Boodschappen doen etc….

Vlak bij ons vakantiehuis zijn een aantal kleine winkeltjes voor het hoognodige, maar verwacht niet te veel.

Voor de visliefhebbers onder U goed nieuws. De lokale vissers komen regelmatig langs om allerlei soorten vis te verkopen. Uiteraard weer flink afdingen, of laat Iluh of Moni dit voor U doen. Vis kan ook in Kututabahan langs de weg worden gekocht.

In Singaraja zijn er een aantal goede Supermakten zoals:

Cahaya Baru en die vindt U op ongeveer 1500 meter aan Uw rechterhand vanaf de stoplichten zodra U Singaraja binnenrijdt.

Hardy’s en die kunt U als volgt vinden. Bij aankomst in het centrum van Singaraja moet U linksaf i.v.m. eenrichtingsverkeer. Na ongeveer 500 meter eerste grote straat naar rechts en dan bij de volgende stoplichten, direct na de BCA bank waar U ook kunt pinnen, direct weer naar links. Alsmaar rechtdoor en na het 2e stoplicht is Hardy’s aan Uw linkerkant.

De Pasar, de dagelijkse markt vindt U als volgt:

Rij ook als hierboven aangegeven, maar sla bij de BCA bank rechtsaf de hoofdstraat in, ook weer eenrichtingsverkeer. Hier zijn al veel winkeltjes en parallel aan de hoofdstraat kunt U de Pasar oplopen waar vooral groente en fruit te koop is. Altijd afdingen zoveel als U kunt want dat is de sport op Bali en zeker op een Pasar.

Ook zijn er een aantal Chinese winkels waar je weer wat meer kunt kopen dan in de supermarkten, zoals wijn, sterke drank diepvries, boter, mayonaise etc… U vindt ze als volgt:

De kleine Chinees GLORIA rijdt U weer als hierboven staat aangegeven maar gaat U bij BCA en de stoplichten rechtdoor. Even voorbij het kruispunt aan Uw rechterkant is Gloria.

De grote Chinees WIJAYA is dezelfde weg maar dan vanaf de stoplichten ongeveer 700 meter (vlak na Mandiri Bank) aan Uw rechterkant. Er is daar ook een gebakswinkel.

Verder kunt U bij Agrobis (telefoon nummer 0362-26667) telefonisch boodschappen bestellen. Er ligt een lijst in het bakje op het bureau en U kunt Ketut beter laten bellen want zij spreken geen Engels.

Als laatste tip het brood. Is wel te eten, zeker als het eerst in de broodrooster gaat. Bij Malibu nr. 0362-41671 in Lovina te vinden aan de doorgaande weg wordt heel de dag stokbrood en croissants gebakken. U kunt ze ophalen maar tegen vergoeding van Roepia 25.000 bezorgen zij ook thuis. Laat Ketut dan de bestelling plaatsen want ze spreken slecht Engels.

Vervoer en reizen op Bali

U kunt ten alle tijde Jos onze chauffeur inhuren voor trips over het eiland Bali. Voor prijzen zie onder menu : “Wat zijn de kosten van het huren van onze vakantievilla Time Out”.

Over heel Bali rijden er kleine busjes, zogenaamde BEMO’S.

Als U vanaf ons vakantiehuis de weg oploopt, en let op ze rijden links op Bali, hoeft U maar Uw hand op te steken en ze stoppen. Het is een belevenis op zich om dit in ieder geval een keer te doen. Het kan zijn dat er kippen of zelfs varkens in de Bemo met hun eigenaar meereizen. Er zijn verschillende kleuren Bemo’s zoals geel, blauw, donkerrood en beige. U kunt een Bemo ook inhuren voor U zelf, zodat hij de gehele trip met boodschappen doen bij U blijft. Kosten voor vertrek van ons huis met de chauffeur afspreken en betalen na terugkeer.