Huisregels van ons vakantievilla en informatie goed om te weten als U heeft geboekt.

Bij aankomst zal ons personeel U opwachten en wegwijs maken in onze vakantievilla. Bij de voordeur hangt de sleutelbos met de volgende sleutels:

Voordeursleutel. Als U ’s avonds afsluit haal dan de sleutel uit het slot en hang de bos aan de deurkruk, anders kan ’s ochtends ons personeel niet binnen met hun sleutel.

Sleutel van onze poort. Doe die ’s avonds op slot en ons personeel heeft ook een sleutel om ’s ochtends weer open te doen.

Sleutel van de hoofdpoort van het project. Heeft U in principe alleen maar nodig als U ’s avonds laat thuis zou komen en Ketut, onze security U niet meteen zou horen. Hij is verantwoordelijk voor het op slot doen en van slot halen van deze poort.

Sleutel van het schuurtje bij onze poort ingang.

In principe is de deurkruk bij de voordeur de beste plek om deze sleutelbos te bewaren.

In ons vakantiehuis mag binnen niet worden gerookt. Buiten uiteraard wel en sigaretten en shag kosten ook maar 70 eurocent per pakje dus erg goedkoop. Asbakken zijn er voldoende dus svp geen peukjes in onze tuin.

U vindt op het bureau een info map met allereerst informatie over alle apparatuur hoe die werkt en verder nog folders met tips over restaurants en dagtrips.

Ook hebben wij een gastenboek en wij zouden het leuk vinden als U daar iets in wilt schrijven over Uw ervaringen tijdens Uw verblijf.

TV, DVD-speler en draagbare CD/VCD speler en airconditioning zijn eenvoudig te bedienen. Check bij problemen even de informatie in het info boek.

Er staat ook een Sony Playstation met ongeveer 15 spellen voor Uw gebruik. Ook die is eenvoudig te bedienen (zeker voor de kleinere onder ons).

Wassen etc… doet Iluh en Moni voor U. Geef ’s ochtends de vuile was aan hun en U vindt het later gestreken op U kamer.

Vakantie Villa - Personeel

Als U iets extra gewassen wilt hebben of met een speciale behandeling of U wilt extra het beddengoed gewassen hebben laat hun dat dan weten. Beddengoed wordt normaliter elke week verschoond.

Beddengoed, strandlakens, handdoeken en washandjes zijn in ruime mate aanwezig.

Alle kamers inclusief de huis- en eetkamer hebben aparte airconditioning. Gebruik deze alleen als U ze echt nodig heeft. Elektra is extreem duur op Bali en zomaar aan laten staan is slecht voor het milieu en onze portemonnee.

Tip: Zet als U gaat slapen de AC aan op ongeveer 25 graden met sleeptimer voor 1 of 2 uur. Kouder beslist niet doen want dan is het verschil te groot.

Ontbijt, lunch en diner wordt door Iluh en Moni klaargemaakt. U geeft gewoon aan dat U graag een eitje bij het ontbijt wilt en hoe klaargemaakt en het wordt voor U geregeld. Het is heel gebruikelijk dat zij fruit serveren op het eind van het ontbijt. Tussentijds drinken en een hapje wordt uiteraard ook door hen gemaakt maar kunt U ook zelf pakken.

Zwembad wordt door Ketut bijgehouden qua chemicaliën en regelmatig schoongemaakt. Pomp wordt door Ketut aan- en uitgezet. Bij de pompschakelaar zit ook de schakelaar voor de zwembad verlichting.

Tip: neem wel zelf bandjes of zwemband mee om in ons zwembad te gebruiken als Uw kinderen nog niet kunnen zwemmen. Deze zijn op Bali zeer duur en ook niet overal te koop.

Uw eigen mobiele telefoon zal ongetwijfeld werken op Bali, maar let op dat het bellen naar Nederland erg duur is. Ook als U zich uit Nederland laat opbellen betaald U de kosten. Beter is als familie U wilt bellen dit te laten doen naar ons Balinees mobiel nummer (zie onder). Kosten zijn dan ongeveer 20 tot 25% van wat U betaald met Uw Nederlandse provider.

Wij hebben een mobiele telefoon Nokia die U ook kunt gebruiken. Het nummer is +62 (0)8123862950 In huis kunt U hem aansluiten op een buiten-antenne voor maximaal bereik, telefoon alleen te gebruiken op bali ( indien U inderdaad gebruik maakt van onze telefoon dan aub. aan onze ketut éénmalig rps 100.000= te betalen). Uw familie waar dan ook ter wereld kan gewoon naar genoemd nr bellen zonder kosten voor het bali nummer

Er zijn flink wat boeken voor U om te lezen en wat gezins- spelletjes om te spelen. Ook is er nog wat speelgoed voor de kleinere onder U. Verder vindt U ook nog wat boeken met reistips en wetenswaardigheden over Bali.

In het eetkamer gedeelte staat een eettafel met 10 stoelen, maar als de groep niet te groot is zou ik zeker buiten op het terras eten waar nog een eethoek voor 6 personen staat.

Als U ’s avonds naar bed gaat, doe dan alle lichten uit, ook die van de buitenverlichting en zwembad.

Onze Balinese boot kunt U ook gratis gebruiken( zonder verdere rechten en plichten). Zij ligt naast ons vakantiehuis op het strand en laat Ketut U uitleggen hoe de boot en de motor werkt. De motor ligt in de Gudang (onze privé berging) dus wel even aan Ketut vragen of hij de motor eruit wil halen. Als U gaat snorkelen of vissen neem dan het anker mee, en let op U bent op zee en niet op een riviertje in Nederland! De motor gebruikt gewone benzine die overal te koop is. Er staat een volle jerrycan in de Gudang en graag weer vol achterlaten.

Onze tuin staat vol met planten, bloemen en bomen. Loop rustig rond en geniet van alles wat bloeit en groeit in onze tuin. Ook staan er wat fruitbomen, en mochten de vruchten zoals bananen of mango’s of druiven rijp zijn schroom dan niet en eet ze op.

Achter in de tuin richting strand staat ook een heilige boom met ervoor een klein tempeltje. Bij speciale dagen wordt er behalve door het personeel op het gehele project ook door sommigen van de lokale bevolking offers gedaan, dus kijk niet raar op als er ineens een in speciale klederdracht verklede vrouw bij deze tempel staat.

Ons personeel werkt 6 dagen per week ongeveer 8 a 9 uur per dag. Zij zullen er altijd voor zorgen dat zij nooit allemaal gelijktijdig vrij zullen zijn. Normaal gesproken heeft Iluh zaterdag vrij en Moni en Ketut zondag.

Als er klachten of problemen zijn die U niet met Ketut of met Sudi van onze helpdesk kunt oplossen, benader ons dan direct.